Reumatherapie wordt gegeven door reumatherapeut Renske Breure. Artrosetherapie wordt door alle therapeuten in de praktijk gegeven.

Voor de reumatherapie is de praktijk lid van het Reumanetwerk Randmeren. Dit is een samenwerkingsvorm van reumatherapeuten – reumatologen StJansdal- reumaconsulenten StJansdal- reumapatiëntenvereniging Randmeren. Het verzorgingsgebied van dit netwerk is Voorthuizen-Putten-Ermelo-Harderwijk-Nunspeet-Zeewolde-Dronten-Elburg-Wezep-‘t Harde.

De verenigingen bieden bewegingsactiviteiten aan zoals volleybal voor Bechterew-patiënten en hydrotherapie. De reumatherapeuten zorgen voor de paramedische behandelingen in overleg met de polikliniek. Deze zorg bestaat uit individuele therapie in de praktijk of zo nodig thuis. Er is fibromyalgie groepstherapie. Het RAPIT programma draait in verschillende praktijken. Dit is een intensief oefenprogramma voor mensen met een reumatische aandoening, waarbij de dagelijkse handelingen worden geoefend die moeite geven. De therapievormen worden vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Kijk voor info per deelnemende praktijk op www.reumanetwerkrandmeren.nl